Tegevteenistusest lahkuv Võrno sai eeskujuliku teenistuse eest autasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Tairo Lutter

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras autasustas järgmisel nädalal tegevteenistusest lahkuvat staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülemat kapten Hannes Võrnot kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga.

Võrno ütles kaitseväe teatel, et kaitseväes teenitud aastad andsid talle tohutu kogemuse. «Kuigi järgmisel nädalal lõpeb minu tegevteenistus, kavatsen reservväelasena kaitseväega kontakti hoida ning õpitut riigikaitse huvides kasutada,» kinnitas ta.

«Mul sai lihtsalt teenistusleping läbi – see lõppes tegelikult mul juba aasta aega tagasi, aga kuna siin oli suurõppus Siil, siis ma pikendasin oma lepingut aastaks, kuna minu üksus oli seal suhteliselt olulise tähtsusega,» täpsustas Võrno Postimehele.

«Nüüd sai see leping läbi ja ma olin enda jaoks planeerinud, et teenistusleping saab otsa ja lähen uhkelt sirge seljaga reservi ja tegelen reservohvitserina kõikide nende samade asjadega rahulikult edasi,» lõpetas Võrno lisades, et läheb vastu ka uutele väljakutsetele.

Võrno on kaitseväes teeninud alates 2011. aasta oktoobrist, mil ta asus juhtima staabi- ja sidepataljoni koosseisu kuuluvat teavituskeskust. Eelmisel aastal osales ta Eesti kontingendi teabeohvitserina ka sõjalisel välisoperatsioonil Afganistanis.

Võrno juhitud staabi- ja sidepataljoni teavituskeskus toetab peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonda trüki-, foto- ja videomaterjaliga ning koolitab ajateenijatest kaitseväe reservüksustele fotograafe, videooperaatoreid, küljendajaid-kujundajaid, reportereid-toimetajaid ja otseteavitusmeeskondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles