Elukaaslase kallal vägivallatsenud ja purjuspäi autot juhtinud mehelt võeti juhiluba

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukaaslase kallal vägivallatsenud ja purjuspäi autot juhtinud mehelt võeti juhiluba, samuti määrati talle enam kui 600 tundi üldkasulikku tööd.
Elukaaslase kallal vägivallatsenud ja purjuspäi autot juhtinud mehelt võeti juhiluba, samuti määrati talle enam kui 600 tundi üldkasulikku tööd. Foto: Elmo Riig

Kohus võttis pooleks aastaks ära juhiloa ja karistas üle 600 tunni üldkasuliku tööga meest, kes vägivallatses kevadel oma naise ja tülile vahele sekkuja kallal ning hiljem jäi autot purjuspäi juhtides kaks korda politseile vahele, kirjutab Saare maakonna päevaleht Meie Maa.

Purjus Janek (41) tungis 24. aprillil tüli käigus saunaruumis kallale enda elukaaslasele, keda tõukas nii, et kannatanu kukkus saunast välja õue, paiskudes peaga vastu maad. Samuti tõukas mees saunamaja juures õues tülile vahele sekkujat, kes kukkus pikali. 

Seejärel kummardus Janek ohvri kohale ja lõi talle rusikaga näkku. Mehe elukaaslasel tuvastati kahesentimeetrine põrutushaav kuklas ning vahelesekkujal poolesentimeetrine haav alahuulel.

Kohus tunnistas 29. septembril Janeku kehalises väärkohtlemises süüdi ning karistas teda aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega, mille asendas 485 tunni üldkasuliku tööga.

Neljapäeval seisis mees uuesti kohtu ees, seekord auto purjuspäi juhtimise eest. Kohus mõistis talle karistuseks kuue kuu pikkuse vangistuse ning liitis otsa varasema kohtuotsusega mõistetud aasta ja neli kuud vangistust.

Kohus asendas kogu vangistuse 658 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb mehel ära teha kahe aasta jooksul. Lisaks võttis kohus Janekult kuueks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Mees on ka varem auto purjuspäi juhtimise tõttu kohtu ees olnud. 16. juunil karistas kohus teda pooleaastase vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles