Toom: ma ei karda Euroopa Parlamendi kohast ilma jääda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom vaidleb vastu sotsioloog Juhan Kivirähki oletusele, nagu toetaks ta Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart põhjusel, et kardab oma koha pärast Euroopa Parlamendis.

Sotsioloog Juhan Kivirähk kirjutas Postimehe arvamusportaalis, et need aktsioonid, mida on Ida-Virumaal ette võtmas Yana Toom, ei ole kindlasti Keskerakonna pikaajalistes huvides, ning avaldas arvamust, et võib-olla kardab Toom seda, et erakonna esimehe kohast ilma jäänuna võtaks Savisaar tema asemel koha sisse Euroopa Parlamendis.

«Siin on õige mitu asja, millele vaidleks vastu,» kirjutas Toom sotsiaalmeedias vastuseks Kivirähki arvamusloole. «Esimene muidugi see, et kardan oma koha pärast. Kõmulehe tasemel kuulujutte on ikka imelik sotsioloogi suust kuulda,» ei nõustunud ta sellise oletusega.

Samuti tõi Toom välja, et Kadri Simson pole tema hinnangul venelaste jaoks mingi arvamusliider. «Jüri (Ratas - toim.) oleks seda kindlasti rohkem, aga Savisaarega ikka võrrelda ei saa,» nentis ta postituses.

«Ning kolmandaks - see, kuidas Narva juhatuses otsus langetati, on kindlasti demokraatiast väga kauge. Kuid täna rääkisime suud puhtaks ja loodetavasti suudame edasi minna ühtse erakonnana, ning ärge jumala pärast, härrased, meie valimisdebatti ronige. Vägisi jääb mulje, et esimehe vahetust nõuavad need, kes erakonda mingil juhul ei toeta. Ei tea, kas see teie kandidaadile kasuks tuleb…» kirjutas Toom sotsiaalmeedias.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles