Tallinna linnaosavanemad tegid Savisaare toetuseks ühisavalduse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnaosavanemad tegid täna ühisavalduse, kus kinnitasid toetust linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare jätkamisele Keskerakonna eesotsas, samas tervitasid nad ka partei aseesimehe ja riigikogu fraktsiooni juhi Kadri Simsoni kandidatuuri ja leidsid, et erakonna lõhenemisest rääkida pole põhjust.

Keskerakonda kuuluvad linnaosavanemad kinnitasid partei pressiesindaja teatel, et näevad erakonna esimehena jätkuvalt Savisaart, kelle juhtimisel soovitakse minna kahe aasta pärast peetavatele kohalikele valimistele.

Nende sõnul on Tallinn olnud tervele Eestile uuenduslike ideede ja tegude tõttu eeskujuks ning linna on elanike vajadusi arvestatavalt juhitud. «Mis puudutab Keskerakonda, siis viimased reitingud näitavad ilmekalt, et tegu on jätkuvalt populaarseima poliitilise jõuga Eesti riigis,» märkisid linnaosavanemad.

Samas kinnitasid nad, et Simsoni kandidatuuri esitamine erakonna esimehe kohale on tervitatav ning «täiesti kohatu on selles valguses rääkida mingist lõhest erakonna sees».

Erakonna juhatusse esitavad linnaosajuhid ühise kandidaadina Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi, seisis avalduses, millele olid alla kirjutanud Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson, Kesklinna vanem Alar Nääme, Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev, Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva, Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda, Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik, Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi.

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles