Galerii ja video: Savisaar kutsus Keskerakonna piirkondade juhid Hundisilmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna piirkonnaorganisatsioonide juhid käisid täna erakonna esimehe Edgar Savisaare kodutalus Hundisilmal, et arutada kuu aja pärast peetavaks kongressiks valmistumist.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles enne kohtumise algust Postimehele, et piirkondade juhid arutavad kongressi eelseid «tehnilisi küsimusi». Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhid, toimub 29. novembril.

Savisaare kõrval kandideerib esimeheks ka partei kauaaegne aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson, kes oli Hundisilmal ka ise täna kohal. Kokku osales kohtumisel paarkümmend keskerakondlast.

Savisaar ütles kohtumise järel Postimehele, et esimehe kandidaatide esitamiseks on mitu nädalat aega ja pole sugugi kindel, et neid juurde ei tule. «Iga esimehe positsioon kõigub, kui tal on niisugused kõvad vastased, aga ma loodan, et ma saan sellega hakkama,» ütles ta.

Simson ütles Postimehele antud intervjuus, et piirkondade esimehed said kongressiks valmistumise kohta rohkem infot, kui saadakse läbi meedia, ning loodetavasti aitas kohtumine maandada pingeid. «Põhiline sõnum oli see, et me valmistume kongressiks nii, et me kongressi õhtul läheme kõik üheskoos edasi,» lausus ta ja lisas, et silmast silma suhtlemine on alati pressiteadete saatmisest mõjusam.

Simsoni sõnul räägiti kohtumisel muu hulgas ka sellest, mis juhtus juhikandidaatide esitamisega seoses Narva piirkonnas. «Kuna kohal on piirkondade esimehed, siis loomulikult tundsid nad huvi, kas nii saabki siis olla, et ajalehe kaudu kutsutakse teise piirkonna liikme poolt nende üldkoosolek kokku. Mulle jäi mulje, et laua taga said kõik aru, et rohkem nii ei tehta,» ütles ta.

Kui varem on Simson esimeheks kandideerimist põhjendanud sooviga säästa Savisaare tervist, siis nüüdseks on ta enda sõnul otsustanud, et rohkem ta Savisaare tervist ei kommenteeri. «Võin öelda seda, et kandideerin Keskerakonna esimeheks teadmisega, et ma teen seda erakonna kestmise tagamiseks,» lisas ta.

Simsoni kandidatuuri seadis eelmise nädala reedel esimesena üles erakonna Narva piirkonna juhatus, kelle hinnangul võiks Savisaarest saada erakonna auesimees. Selle võimaluse välistas Savisaar aga kolmapäeval erakonnakaaslastele saadetud kirjas, kus kinnitas, et pole kunagi huvi tundnud ametikohtade vastu, kus ei saa midagi oma toetajate heaks ära teha.

Ühtlasi märkis ta, et austab iga piirkonna õigust nimetada mis tahes ametitesse neid kandidaate, keda piirkond ise kõige õigemaks peab, kuid viitas ka kuuldustele, justkui oleks Narva piirkonna esimehele pakutud Simsoni nimetamise eest kohta Keskerakonna juhatuses ning justkui oleks tegu riigikogu saadiku Mihhail Stalnuhhini kättemaksuga selle eest, et riigikogu valimistel sai Ida-Virumaa esinumbriks Yana Toom.

Seejärel kutsus Savisaare jätkamist toetav Toom reede õhtuks kokku Narva piirkonna koosoleku, mis lõppes piirkonna liikmete otsusega esitada Simsoni kõrvale teinegi esimehe kandidaat, Edgar Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles