10 uudist, mida võiksid teada: pühapäev, 25. oktoober

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Viis liiklusregistri eksamineerijat said kuriteokahtlustuse

    Liiklusregistri Mustamäe büroo. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

    Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo pidas neljapäeval kinni viis maanteeameti liiklusregistri Tallinna büroo eksamineerijat, kellest neli võtsid kahtlustuse kohaselt sõidueksami tegijatelt korduvalt altkäemaksu.

    OLULIST

    • Üht eksamineerijat kahtlustatakse Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel altkäemaksu vahendamises. Lisaks peeti kinni kaks maanteeametis mittetöötanud inimest, kes said samuti altkäemaksu vahendamise kahtlustuse.

    • Korruptsioonikuritegude büroo kutsub kõiki inimesi, kes on juhiloa eksamil pidanud maksma altkäemaksu, teatama sellest korruptsiooni vihjetelefonil 612 3657 või e-posti aadressil korruptsioonivihje@politsei.ee.

    Korruptsioonipaisest maanteeametis loe postimees.ee-st

  2. Savisaar kutsus Keskerakonna piirkondade juhid Hundisilmale

    Keskerakonna piirkonnaorganisatsioonide juhid käisid täna erakonna esimehe Edgar Savisaare kodutalus Hundisilmal, et arutada kuu aja pärast peetavaks kongressiks valmistumist.

    OLULIST

    • Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles enne kohtumise algust Postimehele, et piirkondade juhid arutavad kongressi eelseid «tehnilisi küsimusi».

    • Savisaare kõrval kandideerib esimeheks ka partei kauaaegne aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson, kes oli Hundisilmal ka ise täna kohal.

    Keskerakondlaste kogunemisest Hundisilmale loe postimees.ee-st

  3. Eriüksus tegi üllatusrünnaku relvastatud kriminaalidele

    Hetk pärast üllatusrünnakut sotsiaalmajas – relvastatud kriminaalid on põrandale surutud. Fotot: politsei

    Täies relvis politsei eriüksus ootas Tallinnas Raadiku tänava sotsiaalmaja koridoris raudukse taga märguannet rünnakuks. Selleks sai kahe politseiniku erivahendiga antud jõuline hoop ukse hingedele, mis turvaukse pärani paiskas.

    OLULIST

    • Teati, et kurjategijad on relvastatud ja ohtlikud. Rünnakrühma lootus üllatusmomendile õnneks töötas.

    • Samas olnud raadiojaamad ja klounimask lisasid kinnitust arvamusele, et korteris plaaniti parajasti midagi väga tõsist.

    Rünnakust kriminaalide korterile loe postimees.ee-st

  4. Gazprom valmistub madalaimateks kütusehindadeks Euroopas

    Gazpromi hoone. Foto: Scanipix

    Gazpromi järgmiseks aastaks planeeritud eelarves on arvestatud Euroopa madalaimate kütusehindadega viimase 11 aasta jooksul, kirjutab Bloomberg oma allikatele tuginedes.

    OLULIST

    • Kolmandiku Euroopas tarvitatavast maagaasist tarniva Gazpromi saja miljardi dollari suurusest aastaeelarvest moodustab müük ekspordiks 40 protsenti.

    • Gazpromi tänavune ekspordikäive rublades on eeldatavalt rekordiline, 2,3 triljonit, kuid dollarites, kütuseturu põhilises valuutas arveldatult tuleb ettevõtte tänavune müügikäive väljaspool endist Nõukogude Liitu ilmselt viimase kümnendi madalaim.

    Nafta hinna mõjust Gazpromile loe postimees.ee-st

  5. Superbus hirmutas šveitslased Eestist eemale

    Swissbusi reisibuss. Foto: swissbus.eu

    Šveitsi bussifirma Swissbus plaanis tulla Eesti turule odavbussi firmana, kuid on pärast Superbusi tulekut otsustanud siia laienemise edasi lükata.

    OLULIST

    • Bussifirma esialgne plaan oli tulla Eesti teedele kui odavbussifirma ning hakata teenindama rahvusvahelisi liine, mis ühtlasi läbiksid ka Eestit.

    • Bussifirma kinnitusel pole neil mõtet hakata pakkuma tavalist kaugliini vedu, sest sellel alal tegutseb Eestis juba liiga palju firmasid

    Swissbusi plaanidest loe postimees.ee-st

  6. Eesti esiskeptiku lõputu võitlus umbluuga

    Hullude teooriate massiline levik tekitas Martin Vällikus sisemise sunni neile vastu astuda. Foto: Eero Vabamägi

    Eesti esiskeptik Martin Vällik imestab igat sorti nn alternatiivteooriate edendajate kõigutamatu enesekindluse üle. Kuna erialaseid teadmisi neil pole, peab Vällik nende tegutsemist plahvatusohtlikuks.

    OLULIST

    • Eesti president Toomas Hendrik Ilves ei mõtle positiivselt. Lisaks mäslevad temas hirm ja viha. Sest miks muidu sai ta vastu sügist puukborrelioosi.

    • Suur küsimus seisneb selles, miks usuvad niivõrd paljud järjest rohkem teadmispõhiseks muutuvas maailmas ikkagi alternatiivsete käsitluste pakkujaid.

    Uduajajate paljastamisest loe postimees.ee-st

  7. Kuku jätkab boheemlaslikus stiilis

    Marek Demjanovil on käes Heinz Valgu Kuku ajaloost jutustav raamat, ja seda mitte juhuslikult. Foto: Liis Treimann

    Aprillis tabas pealinna loovtöötajaid jahmatav uudis – 80-aastane Kuku klubi vahetab operaatorit! Arter uuris uuelt juhatajalt Marek Demjanovilt, mis Kukust edasi saab.

    OLULIST

    • Nädalavahetuste diskoõhtud olid küll rahvarohked, kuid baarileti ees vonklevas järjekorras tuli seista kaua ning tantsuõhtud meenutasid pigem läbu.

    • Seda võib aga kindlalt öelda, et ilmselt Eesti suurim suitsuruum kaob oma endiselt kohalt – tubakasõltlased saavad lemmiktegevust harrastada teises ruumis.

    Legendaarse Kuku klubi tulevikust loe postimees.ee-st

  8. Kalauurijate võrku sattus hiiglaslik ahven

    Aastaid pole Pärnu jõest nii suurt ahvenat püütud kui see 1,162kilogrammine purakas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

    Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi teadurite seirepüünisesse Pärnu jões sattus enam kui neljakümne sentimeetri pikkune ja üle kilo kaaluv ahven.

    OLULIST

    • Kirjanduse andmetel oli 1980. aastatel päris tavaline, kui kalameeste püünistesse jäid 8–12aastased ahvenad.

    • Kontrollpüükidega on kindlaks tehtud, et Pärnu jões elutseb enam kui 20 liiki kalu, kolme liiki silmusidki: oja-, jõe- ja merisilm.

    Kaladest Pärnu jões loe postimees.ee-st

  9. Hispaania ralli sai dramaatilise lõpplahenduse, Tänak punkte ei teeninud

    Kataloonia ralli teine päev. Foto: Timo Anis

    Hispaania MM-ralli sai dramaatilise lõpplahenduse, kui viimasel kiiruskatsel sõitis rajalt välja liider Sebastien Ogier. Ralli võitjaks tõusis Andreas Mikkelsen, kelle edu teisel kohal lõpetanud Jari-Matti Latvala ees oli lõpuks 3,1 sekundit. Kolmandana lõpetas Dani Sordo.

    OLULIST

    • Täna olid taas stardis ka Ott Tänak ja Raigo Mõlder, kes näitasid korralikku kiirust.

    • Eestlaste ralli läks aia taha aga 11. kiiruskatsel, kui nad viis kilomeetrit enne lõppu vastu teepiiret sõitsid ja  esimese vasaku ratta kaotasid.

    Katalooni rallist loe postimees.ee-est

  10. Kadri Kõusaare «Kohtumõistja» Postimehe kinos kuni täna keskööni. Vaata kohe!

    Kaader filmist «Kohtumõistja», peaosas kuulus britt Lee Ingleby. Foto: kaader filmist

    Kuni keskööni näeb Postimehe kinos Kadri Kõusaare teist mängufilmi «Kohtumõistja».

    OLULIST

    • Postimehe kino järgmise nädala kavas suurepärane dokumentaalfilm «Kristus elab Siberis».

    • Ülejärgmisel nädalal esilinastub korraga nii Postimehes kui ka kinos: Manfred Vainokivi «Luikedeta järv ehk piknik raudteejaamas»

    Vaata Kadri Kõusaare mängufilmi «Kohtumõistja»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles