Meedia tähelepanu sotsidele ja Reformile kasvas märgatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside uue esimehe valimine ja selle järellained tõstsid meedia tähelepanu erakonnale.
Sotside uue esimehe valimine ja selle järellained tõstsid meedia tähelepanu erakonnale. Foto: Raigo Pajula

Neljandat kuud järjest oli meedia peatähelepanu all oktoobriski Keskerakond, kuid oluliselt on kasvanud ka uue juhi valinud sotside ning energeetikateemadega ajakirjandusse saanud Reformierakonna mainimiste arv.

Suuremad trükimeediaväljaanded ning internetiportaalid mainisid erakondi oktoobris 3065 korral ehk 4 protsenti enam kui septembris ja kõige rohkem kirjutati jätkuvalt Keskerakonnast, kelle kajastuse osakaal kõigist erakondade mainimistest kasvas 25 protsendilt 27-le, selgus ERR-i uudisteportaali tellimusel valminud monitooringufirma Meedius uuringust.

Meedius kommenteeris, et Keskerakonna mainimistest moodustasid tavapäraselt suure osa Tallinna juhtimisega seotud teemad, näiteks koostöö uue juhi valinud sotsiaaldemokraatidega (SDE) ning erakonnale peakorteri rajamiseks kinnistu andmine, aga palju tähelepanu said ka Keskerakonna korraldatud maarahva kongress ning erakonna juhi Edgar Savisaare deklareerimata laen.

Kui septembris oli koalitsioonierakondade Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kajastuste osakaal võrdselt 20 protsenti, siis oktoobris edestas Reformierakond 23 protsendiga selgelt IRL-i , kelle mainimine langes 16 protsendini.

Reformierakonnast vaid veidi vähem (22 protsenti) sai tähelepanu SDE, kelle puhul olid peateemad Sven Mikseri tõusmine erakonna juhiks, endise juhi Jüri Pihli tagasiastumine Tallinna abilinnapea kohalt ning Vadim Belobrovtsevi tema asemele valimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles