Lauristin: uute ohtude ajastul on oluline, et valitsuskoalitsioon püsiks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Margus Ansu

Europarlamendi saadik ja SDE volikogu liige Marju Lauristin leidis täna sotside kohtumisel Viljandis, et praegusel uute ohtude ajastul on parem, kui koalitsioonid vahetuvad ainult valimiste järel.

Lauristini sõnul käib Eesti ühiskond vana rada ehk tiksub kindlalt edasi, teiselt poolt ohustavad lõksud, näiteks oleme langenud keskmise sissetuleku lõksu, mis tähendab, et me oleme teatud heaolutaseme küll saavutanud, kuid edasiminekuks on vaja uut käiku, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Rääkides valitsuskoalitsiooni tervisest, märkis Lauristin, et praegusel uute ohtude ajastul on oluline, et valitsuskoalitsioon püsiks - demokraatlikus ühiskonnas muutuvad koalitsioonid valimiste järel. Ja seda, mis toimub Edgar Savisaarega ja tema ümber, on Lauristin jälginud televisiooni vahendusel suure kurbusega.

Küsimusele, kui juhtub nii, et Savisaar taandub Keskerakonna kongressi järel, kas siis on oodata Eesti poliitikas uusi avanguid, vastas Lauristin, et praegu ei pea ta Keskerakonna esimehe taandumist kindlaks võimaluseks, pigem selle võimaluse tõenäosus väheneb iga päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles