Värskelt vanglast vabanenud mees üritas Rakvere bussijaamas naist tappa

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Rakvere bussijaamas üritas vaid viis päeva varem vanglast vabanenud mees tappa noaga talle võõrast naist, mees põhjendas oma tegu sooviga minna vanglasse tagasi.

65-aastane mees tungis 14. oktoobri õhtul Rakvere bussijaamas noaga kallale temale täiesti võõrale 71–aastasele naisele. Kannatanul õnnestus nuga ära võtta ning seetõttu jäi kuritegu lõpule viimata. Rakvere politsei pidas mehe sündmuskohal kinni, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Kahtlustatav on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud isikuvastaste kuritegude toimepanemise eest, samuti ka tahtliku tapmise eest. Viimati vabanes mees vangist 9. oktoobril, vaid viis päeva enne kõnealust tapmiskatset. Kahtlustatav selgitas, et tal polnud kuskil elada, samuti puudus tal igasugune sissetulek ning tal ei jäänud muud üle, kui kuritegu sooritada, et vangi minna.

Järgmisel päeval taotles Viru Ringkonnaprokuratuur mehe vahistamist ning maakohus rahuldas prokuröri taotluse.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles