SDE: pagulased tuleb paigutada suurematesse linnadesse (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased kõnnivad Sloveenia sõdurite suunas pärast Horvaatia-Sloveenia piiri ületamist.
Pagulased kõnnivad Sloveenia sõdurite suunas pärast Horvaatia-Sloveenia piiri ületamist. Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus on seisukohal, et sõjapõgenikud tuleb eelistatult paigutada suurematesse linnadesse, sest seal on paremad eeldused Eesti ühiskonda integreerumiseks. 

Sotside  juhatuse liikme Mihkel Raua sõnul on sõjapõgenike paigutamisel vale lähtuda põhimõttest, et saadame nad sinna, kus on vaba ja soodsat elamispinda. «Sõjapõgenike ühiskonda integreerumine saab toimuda vaid siis, kui neile suudetakse pakkuda keeleõpet, haridust, tööd ning turvalist elukeskkonda,» ütles Raud. «Parimad võimalused selleks on eelkõige suuremates linnades.» 

SDE juhatuse hinnangul peab valitsus keskenduma läbirääkimistele suuremate linnadega. «Väiksematele omavalitsustele peab jääma võimalus osaleda sõjapõgenike ümberpaigutamisel, kuid see peab toimuma vabatahtlikult ja nii, et seda soovib ka kohalik kogukond,» märkis Raud. «Põgenike ümberpaigutamise programmis osalemiseks peavad väiksemad omavalitsused oma soovist teada andma ning valitsusele tõestama, et nad on suutelised kindlustama Eestisse tulijad elamispinna, keeleõppe, hariduse ja töökohtadega.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles