Politsei lõpetas maastikuotsingud, edasi kontrollitakse Markkuse leidmiseks vihjeid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud 17-aastane Markkus.
Kadunud 17-aastane Markkus. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei ei jätka täna 17-aastase Markkuse leidmiseks maastikuotsinguid, kuid kontrollib aktiivselt kõiki laekunud vihjeid.

«Oleme koos sadade vabatahtlikega risti-rästi üle kontrollinud kogu Võru linna ja sealt kaugemalegi veel. See ei hõlma ainult maastikku, aga ka kõiki võimalikke aadresse Võrus ja mujalgi, kus ta viibida võiks,» kirjutas Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel. Samas postituses nenditakse, et turvakaamerate salvestuste analüüs pole andnud jälgegi Markkuse võimalikust teekonnast.

«Telefoniliinid on punased «pendlimeeste» ja teiste vihjetest, kus pakutakse uusi kohti kontrollimiseks. Pakutakse ka ulmesse ulatuvaid versioone sellest, kuhu ja miks Markkus kaduda võis. Kõiki neid vihjeid oleme kontrollinud lootuses Markkus leida, kuid tulemust ei ole need kahjuks seni andnud,» seisab postituses.

«Arvestades, et kogu linn on läbi kammitud ja vihjed kontrollitud, ei ole praegusel hetkel maastikuotsingutega jätkamine otstarbekas. Kui uurimisel ilmneb uusi alasid, mis kontrollimist vajavad, planeerime kohe vajamineva otsingu.»

Lõuna prefektuur avaldas headmeelt kohalike elanike otsingutel osalemise aktiivsuse üle. «Olete viimastel päevadel teinud ära väga suure töö, aitäh teile!» kirjutatakse postituses.

Politsei palub, et kõik, kes plaanivad oma sõpradega mõnd aadressi kontrollima minna või maastikul suurema seltskonnaga taaskord mõnd ala üle kontrollida, annaksid sellest kindlasti ka politseile teada. «Sõbra aitamine on väga oluline, kuid seejuures tuleb vältida ise pahandustesse sattumist.» 

Näiteks on mõned innukad omal käel otsijad loata sisenenud eramaale, eravaldustesse, kuna neil on kahtlus, et Markkus võib seal viibida. Peremehe loata või politsei eestvedamiseta on aga selline tegevus lubamatu.

«Kui soovite aidata Markkuse leidmisele kaasa ja omate infot mõne kontrollimist vajava aadressi osas, teeme seda koos! Teid aitavad Võru politseinikud: Talis Thal (tel 7868248) ja Dmitri Kulaga (tel 7868255),» kirjutas politsei.

Foto: Lõuna prefektuur.
Foto: Lõuna prefektuur. Foto: Lõuna prefektuur

Võrus nädalavahetusel kadunuks jäänud noormeest otsis eile sadu vabatatlikke, esmaspäeva pärastlõunal kaasas politsei- ja piirivalveamet otsingutele ka lennusalga helikopteri, kuid kadunud 17-aastast Markkust ei ole endiselt leitud.

17-aastane Markkus jäi Võrus kadunuks ööl vastu laupäeva. Kesköö paiku oli Markkus suundumas koju, kuid pole sinna seni jõudnud. Viimane teadaolev kontakt Markkusega oli öösel kell 00.30, kui ta viibis Võrus Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures.

Markkus on 161 sentimeetrit pikk, pruunide lühikeste ju ustega ja kõhnema kehaehitusega. Viimati oli tal seljas pruuni värvi O’Neill kaubamärgi jope, mustad püksid ja sinised Nike’i jalanõud.

Kõigil, kes on kirjeldusele vastavat noormeest pärast südaööd näinud või oskavad anda informatsiooni tema praeguse asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles