Allikmaa ERRi juhtide koosolekul: kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles ERRi juhtide infokoosolekul, et ERR peaks välistama igasuguse kanepi legaliseerimise pooldamise.

Täna ERRi töötajatele saadetud kokkuvõttes «Juhtide infokoosolek 20. oktoobril 2015 raadios» selgub muu hulgas, et Allikmaa võttis selge seisukoha kanepi teema käsitlemise suhtes. Tema sõnul peaks ERR välistama igasuguse kanepi legaliseerimise pooldamise.

«Kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid! Kanep on Eestis seadusega keelatud ja ERRi väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada,» seisab kokkuvõttes.

Koosolekul võttis sõna ka ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk, kes märkis, et  kanepi legaliseerimine on ajakirjanduse tasakaalustatuse seisukohalt uus teema - mõlemad huvigrupid on väga tähelepanelikud ning jälgivad, kuidas saatejuhid teemat käsitlevad. «18. oktoobri R2 (Raadio 2 - toim.) «Olukorrast riigis» kohta küsiti, miks mõlemad saatejuhid esinevad kanepi legaliseerimist toetavalt,» tõi Tammerk näite.

Samuti tõi ta välja, et toimetused peavad olema tähelepanelikud. «Soovitus on mitte anda platvormi kanepi legaliseerimisele. Teatud juhtudel on ka debatid omal kohal, kuid nn sohvaintervjuud võiksid ära jääda. See on väärtuspõhine teema, kus tavapärane poolt/vastu lähenemine pole praegusel hetkel põhjendatud,» lausus Tammerk.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles