Merevägi alustab Tallinna lahel miinitõrjeoperatsiooni

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan.
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan. Foto: Küllike Rooväli

Mereväe miinituukrid alustavad täna Tallinna lahel Miiduranna ja Pirita lähistel 13. novembrini kestvat ajalooliste lõhkekehade kahjutuks tegemise operatsiooni.

Operatsiooni eesmärk on teha kahjutuks piirkonnas leiduvad võimalikud kunagise sõjategevuse käigus veesatud lõhkekehad ja tõsta seeläbi laevaliikluse ohutust Tallinna lahel, ütles  mereväe laevastiku operatsioonistaabi operatsioonikeskuse ülema ülesandeid täitev vanemleitnant Toomas Auväärt.

Operatsioon on kooskõlastatud veeteede ameti, keskkonnainspektsiooni ja Harju maavalitsusega.

Kokku osaleb kaks ja pool nädalat kestvas operatsioonis kuus mereväe miinituukrit. Leitud lõhkekehade kahjutuks tegemisel jälgitakse rangelt keskkonnaalaseid ja ohutustehnilisi piiranguid.

Mereväe peamine eesmärk on merekommunikatsioonide turvalisuse, territoriaalse terviklikkuse ja suveräänsuse tagamine riigi merealadel, kaitse sõjalise rünnaku vastu merel ja merelt ning rahvusvahelised operatsioonid ja koostöö.

Eestil on kolm nüüdisaegsete miinitõrjesüsteemidega varustatud Sandown-klassi miinijahtijat, üks Lindormen-klassi tuukri- ja toetuslaev, spetsiaalse väljaõppe saanud miinituukrite grupp ning miiniinfokeskus, mille ülesanne on hallata ja täiendada Eesti vete miinisõjaga seonduvaid andmebaase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles