Kohtla-Järve õpetajat kahtlustatakse hinnete parandamise eest raha võtmises

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kohtla-Järve Maleva põhikooli õpetajal lasub kahtlus õpilastelt halbade hinnete parandamise eest raha võtmises, Kohtla-Järve linnavalitsus lubas kahtlusi uurida, kirjutab Põhjarannik.

Maleva põhikooli administratsiooni ja Kohtla-Järve linnavalitsuse poole pöördus põhikooli õpilase vanaema Ia Koroljova, kelleni oli jõudnud info, et üks õpetaja võttis lisatundide ja halbade hinnete parandamise eest õpilastelt raha.

«Lapselaps lobises ükskord jutu sees välja, et viis kahtede parandamise eest õpetajale iga kord viis eurot. Tuleb välja, et mida rohkem kahtesid õpetaja paneb, seda rohkem raha ta nende parandamise eest saab? Kuidas selline asi koolis üldse võimalik on?» rääkis vanaema Ia Koroljova, kes on ka ise palju aastaid koolis töötanud.

Ta meenutas, kuidas ühe Jõhvi kooli õpetaja samuti õpilastelt kord õppevahendite ostmiseks raha korjas. Kui see hiljem avalikuks tuli, lasti too õpetaja lahti, kuna säärast teguviisi käsitati ebaseadusliku äritegevusena.

Ia Koroljova pöördus selle küsimusega kooli juhtkonna poole. «Algul püüti mind veenda selles, et selline asi pole üldse võimalik. Hiljem kutsuti direktori kabinetti ka see õpetaja. Küsimuse peale, kas ta võttis õpilastelt raha või mitte, tunnistas ta üles, et võttis küll. Ning kirjutas minu juuresolekul omal soovil lahkumisavalduse,» rääkis naine. Koroljova sõnul leidis see aset 10. oktoobril.

Maleva põhikooli õppealajuhataja Tatjana Kossjuki sõnul puudutas Koroljova info möödunud õppeaastat.

«Õpetaja ja õpilase ema selgitused viisid järelduseni, et põhjust õpetaja vallandamiseks ei ole, ning sellega oli see küsimus ammendatud,» teatas õppealajuhataja Põhjarannikule

Ia Koroljova teavitas juhtunust ka Kohtla-Järve abilinnapead Niina Aleksejevat.

Abilinnapea kinnitusel käis Koroljova tõepoolest tema juures ja esitas süüdistuse ühe õpetaja vastu, kes väidetavalt võttis tema lapselapselt lisatundide eest viis eurot.

«Rohkem kommentaare ma esialgu anda ei saa, kuna pole selle küsimusega veel tegelnud. Kõigepealt tuleb faktid üle kontrollida, kõik osapooled ära kuulata ja lastevanematega rääkida,» rääkis Aleksejeva ja lisas, et tema isiklikult ei usu, et kõik oli täpselt nii, nagu rääkis vanaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles