Peaminister Rõivas kutsub Põhjamaid liituma küberkaitsekeskusega Tallinnas

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaade peaministrid Reykjavikis 28.10.2015
Põhjamaade peaministrid Reykjavikis 28.10.2015 Foto: Ave Tampere / Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ja teised Põhjamaade ministrid arutavad täna Islandil regionaalse koostöö ja julgeolekuga seotud teemasid, Rõivas räägib küberkoostööst.

«Küberohud on jätkuvalt oluline teema, millest ei saa mööda vaadata ka rahvusvahelisel tasandil,» ütles Rõivas.

«Eesti on nõus kogemusi jagama, et suurendada piirideülest koostööd küberjulgeoleku valdkonnas,» lisas ta.

Peaminister Rõivas kutsub üles kõiki Põhjamaid, ka neid, kes ei ole NATO liikmed, liituma küberkaitsekeskusega Tallinnas, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Põhjamaade peaministrid kohtuvad Põhja- ja Baltimaade (NB8) formaadis regulaarselt, et arutada rahvusvahelisi suhteid ja koostööd puudutavaid teemasid alates piirkondlikust julgeolekust Euroopa Liidu teemade ja majandusarenguni.

Täna õhtul liitub Põhjamaade peaministritega ka Suurbritannia peaminister David Cameron ja algab Põhjamaade tulevikuvisiooni arutelud Põhja tuleviku foorumil.

Põhja tuleviku foorumi selle aasta fookus on lihtsamate, nutikamate ja uuenduslikumate avalike teenuste loomisel ning kasvul läbi loovtööstuse.

Põhja tuleviku foorumil arutavad Põhja ja Baltimaade ning Ühendkuningriigi peaministrid koos kõigi osalevate riikide ekspertide ja ettevõtjatega võimalusi, kuidas ühiselt tõsta avalike teenuste kvaliteeti ning suurendada regiooni konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles