Politsei eest põgenedes teelt välja sõitnud purjus juht mõisteti vanglasse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaalt alguse saanud politsei eest ärasõitmine lõppes alkoholijoobes 26-aastasele  mehele Pärnumaal kraavis, õnnetuses keegi vigastada ei saanud ja kohus määras täna mehele karistuse, millest osa tuleb kanda vanglas.

Tähelepanelik inimene edastas 27. oktoobri hommikupoolikul häirekeskusele info, et Viljandimaal Abja-Paluoja kandis ühel teeotsal on auto kummaliselt keset muru ja selle juures tuigub mees ning küsib möödujatelt kütust, teatas Lääne prefektuur.

Väljakutsele reageerinud patrull kirjeldatud sõidukit viidatud kohast ei tabanud, kuid asus piirkonnas patrullima ja märkas autot peagi Valga-Uulu maantee ja Laatre tee ristmikul, liikumas Uulu suunas.

Politsei antud peatumismärguandele Volkswagen Passati juht ei reageerinud, vaid lisas kiirust ning püüdis eest ära sõita. Kiirus oli pidevalt ohtlikult suur, ulatudes kuni 140 km/h. Nähes, et sõiduk võtab suuna Kilingi-Nõmme poole, kaasati auto peatamisse kolleegid Lääne prefektuurist.

Kilingi-Nõmme lähistel Lodja külas üritas politseinike eest põgeneja sõita veokist mööda paremalt, kasutades teeperve, kuid auto kaotas juhitavuse ja paiskus üle katuse ning teekond lõppes kraavis.

Kiirabi osutas autot juhtinud 26-aastase mehele kohapeal esmaabi ning politsei tuvastas tal alkoholijoobe.  Seejärel toimetas kiirabi mehe haiglasse tervisekontrolli, kuid mees haiglaravi ei vajanud. Politsei pidas ta teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees kiidab tähelepanelikku Viljandimaa inimest, tänu kellele sündmuste jada algas ja purjus juht tabati. Kahtlust äratanud inimese kohta info jagamine politseiga oli tema sõnul ainuõige otsus.

«Politsei eest põgenemine kestis ligikaudu 20 kilomeetrit. Õnneks lõppes sõit vigastusteta ja kaasliiklejatele ohtlik ning vastutustundetult käitunud juht peeti kinni,» lausus Peremees.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Denis Tšasovskih pidas teo ohtlikkust, kehtivat kriminaalkaristuse katseaega ja süüdistatava varasemat korduvat liiklusnõuete rikkumist arvestades vajalikuks tema õiguskuulekusele suunamiseks kohaldada osaliselt ka reaalset vangistust.

Täna kinnitas Pärnu maakohus kokkuleppemenetluse korras mehele karistuseks 2 kuud reaalset vangistust ja ülejäänud ligi 6-kuuline vangistus mõisteti tingimisi 18-kuulise katseajaga, sellest 4 kuud tuleb tal alluda elektroonilisele valvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles