Ministeerium: ministrid ei pea e-kirju registreerima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandusministeerium kinnitas, et abistab kõiki Eesti ettevõtjaid nii kodu- kui välismaal, oma e-kirjavahetust pole aga ministrid kohustatud ametlikult registreerima.

Sel suvel saatis majandusministri ametis olnud Urve Palo oma Leedu kolleegile kirja, milles palus kaaluda sotside suurrahastaja, erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski isa Oleg Ossinovski ettevõtet Skinest Baltija UAB ähvardava 2,5 miljoni euro suuruse kahjunõude ülevaatamist. Kui üldjuhul on ettevõtjatele toetust paluvad kirjad diplomaatilised ja üldsõnalised, siis Palo veidi üle ühe lehekülje kulgev kiri on aga detailirohke ja väga spetsiifiline. Samuti on see venekeelne, ehkki enamasti on ametlikuks suhtluskeeleks eri riikide ministrite vahel kujunenud inglise keel. Samuti on märkimisväärne, et majandusministeeriumi ametlikus dokumendiregistris pole see talletunud. 

«Ministeerium, sh ministrid, peavad ametlikku kirjavahetust peamiselt eesti, inglise ja vene keeles. Keele valik sõltub sellest, kes on kirja saaja,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda.

«Üldjuhul kantakse ametlikud kirjad dokumendiregistrisse. Samas ei ole ministrid kohustatud oma e-kirjavahetust registreerima,» lisas Ruuda. Ta kinnitas, et Leedu ministri kiri oli ja on MKMi avalikus dokumendiregistris olemas.

«Peame oluliseks Eesti ettevõtjate aitamist nii Eestis kui vajadusel ka välismaal,» kinnitas ministeeriumi esindaja. Ta osutas, et minister on osalenud ärivisiitidel, teinud toetuskirju jms. «Oleme näiteks toetanud Eesti IT-projekte Omaanis, piimaeksporti Jaapanisse, sadamaoperaatori tegevust Ukrainas jne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles