Politsei on Markkuse kadumisega seoses saanud sadakond vihjet

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna prefektuur

Politsei on saanud reede ööl vastu laupäeva Võrus kadunuks jäänud 17-aastase Markkuse kohta sadakond vihjet, millest ükski pole paraku loodetud tulemuseni viinud.

«Markkuse leidmiseks jätkub täna rutiinne politseitöö erinevate allikate, laekuvate vihjete ning versioonide kontrollimisel,» teatas Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel.

Töös olevaid versioone politsei taktikalistel kaalutlustel ei avalikusta. «Oleme kontrollinud tänaseks sadakond vihjet, millest kahjuks ükski siiski loodetud tulemuseni ei ole viinud. Ühe vihje kontrollimine on ajamahukas tegevus, sest infos tuleb eraldada faktid arvamustest ja oletustest,» nentis politsei.

«Suur hulk politseile laekunud vihjetest on osutunud kuulujuttudeks, mille algallika kindlaks teinuna selgub, et neil tõepõhja all ei ole. Telefonimängust on ehk paljudele tuttav, kuidas info ühelt inimeselt teisele liikudes moonduda võib. Umbes samasuguselt on tekkinud ka paljud Markkuse kadumisega seotud ja politseile edastatud vihjed. Sinna lisaks vihjed ennustajatelt, mis niisamuti Markkuse leidmiseni viinud ei ole,» lisas politsei.

Lõuna prefektuuri teatel jätkatakse erinevate turvakaamerate salvestuste ülevaatust. «Seegi on ajamahukas töö, kuna salvestuste maht ulatub sadadesse tundidesse ning liikumisaktiivsus kaamerasilma ees on tihe.»

«Jätkame tööd Markkuse asukoha väljaselgitamisel. Seejuures loodame südamest, et kui Markkusel on endal täna see võimalus, siis annaks ta endast lähedastele esimesel võimalusel mistahes moel märku. Markkus, sind oodatakse tagasi koju!» lisas Lõuna prefektuur.


Võrus nädalavahetusel kadunuks jäänud noormeest otsis nädalavahetusel ja esmaspäeval sadu vabatatlikke, esmaspäeva pärastlõunal kaasas politsei- ja piirivalveamet otsingutele ka lennusalga helikopteri, kuid kadunud 17-aastast Markkust ei ole endiselt leitud.

Eile lõpetas politsei maastikuotsingud, kuid kontrollib aktiivselt kõiki laekunud vihjeid.

17-aastane Markkus jäi Võrus kadunuks ööl vastu laupäeva. Kesköö paiku oli Markkus suundumas koju, kuid pole sinna seni jõudnud. Viimane teadaolev kontakt Markkusega oli öösel kell 00.30, kui ta viibis Võrus Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures.

Markkus on 161 sentimeetrit pikk, pruunide lühikeste ju ustega ja kõhnema kehaehitusega. Viimati oli tal seljas pruuni värvi O’Neill kaubamärgi jope, mustad püksid ja sinised Nike’i jalanõud.

Kõigil, kes on kirjeldusele vastavat noormeest pärast südaööd näinud või oskavad anda informatsiooni tema praeguse asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles