ERR-i nõukogu esimees: nii kanepi vastastel kui pooldajatel on õigus oma arvamusele

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Toomas Huik

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul on ERRi ajakirjanikud vabad ise otsustama, millest ja kuidas saadetes kõnelevad, kirjutas Uudelepp sotsiaalmeedias.

Uudelepp täpsustas oma Facebooki seinal, et tegu on tema sõnade, mitte Rahvusringhäälingu nõukogu (RHN) ametliku seisukohaga.

«Viimase formuleerumiseks on oma seaduses ette nähtud protseduur, mis pole just kuigi paindlik ega kiire,» kirjutas ta.

«Vabandan kõigi ees, kes tunnevad end praegu puudutatuna ja on mures, et ERR ning tsensuur võivad ühe lause sisse sattuda. Kinnitan, et see on välistatud,» jätkas Uudelepp.

Tema sõnul on ERRi ajakirjanikud vabad ise otsustama, millest ja kuidas saadetes kõnelevad.

«Olles ka ise omal ajal Eesti Raadios uudistes töötanud, tunnen inimeste ja toimetuste meelelaadi. Kui kusagilt «ülalt» peakski tulema mingi korraldus, mis piirab ajakirjaniku otsustus- ja mõttevabadust, siis seda lihtsalt ignoreeritakse,» kirjutas Uudelepp, kelle sõnul on teine teema arvamusvabadus.

Uudelepp ütles, et nii kanepi vastastel kui ka kanepi pooldajatel on õigus oma arvamusele.

«Kui eelmist kaht lauset võrdväärsetena aktsepteerida, siis on ka Margus Allikmaal õigus oma arvamusele, isegi kui see arvamus ei pruugi meeldida. Tal ei ole õigust käsutada, kuidas mingit teemat kajastada, kuid tal on õigus koosolekul oma arvamus välja öelda,» kommenteeris Uudelepp.

Ta ütles, et on inimestega suhelnud ja ükski koosolekul osalenud ERRi töötaja pole öelnud, et Allikmaa jagas korraldusi, ta avaldas oma arvamust.

«Kui väita, et juhatuse esimees tuleb arvamuse eest tagasi kutsuda, siis minu jaoks on see väide täpselt sama ebademokraatlik kui korraldus kedagi saadetes ignoreerida,» ütles Uudelepp, kelle sõnul on sõnavabadus universaalne väärtus, mille kasutamise õiguse võiks reserveerida ka neile, kellega me nõus ei ole.

«ERR on platvorm, mis on aruteludeks avatud eri seisukohtadel olevatele inimestele ja oma saadete tegemisel sõltumatu,» kordas Uudelepp üle oma põhisõnumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles