Tingimisi vangi mõistetud Kohtla-Järve linnapea tagasi ei astu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov.
Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. Foto: Postimees.ee

Viru maakohtus korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapea Jevgeni Solovjov ei pea end milleski süüdi olevaks, ei kavatse tagasi astuda ja plaanib esimese astme kohtu otsuse ringkonnakohtusse edasi kaevata.

BNSi küsimusele, kas ta kaalub linnapea kohalt lahkumist või ootab enne seda jõustunud riigikohtu lahendit, vastas Solovjov, et «kindlasti ma praegu tagasi astuma ma ei hakka».

«Mis puudutab tulevikku, siis kõigepealet esitame vaidluse ringkonnakohtusse ja vaatame mis seal otsustatakse,» sõnas Solovjov. «Kui ka ringkonnakohtu otsus meile ei meeldi, ei pruugi riigikohus meie vastuväidet üldse menetlusse ja siis tuleb natuke mõelda.»

Kohtla-Järve volikogus on 18 Keskerakonna nimekirjas sinna saanut ja kolm Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades volikokku pääsenut.

Solovjov lisas, et ta ei oska öelda, kas volikogu sunnib teda lahkuma. Ta tõdes, et seal on tema pooldajaid 18 kolme vastu. «Selles mõttes jah. Aga järsku on ka nii öelda meie laagris neid, kes mõtlevad, et tuleks astuda tagasi. Aga vähemalt mina ei kavatse seda teha,» lisas ta

Keskerakonna nimekirjas kandideerinud volikogu esimees Riina Ivanova ütles BNS-ile, et tema hinnangul ei peaks Solovjov lahkuma ja see saab olla vaid tema enda otsus. Volikogus nii öelda opositsiooni esindav Eduard Odinets aga kinnitas BNS-ile, et tema silmis on Solovjov juba ammu igasuguse usalduse kaotanud ja peaks lahkuma. Samas tõdes Odinets, et kolme opositsionääri ei saa volikogus selle heaks midagi teha.

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ütles BNS-ile, et Kohtla-Järve volikogu peaks Solovjovi küsimust kindlasti arutama. Odinets kommenteeris Eesmaa sõnu väitega, et Keskerakonna keskkontori võim ei käi juba ammu Ida-Virumaa keskerakondlastest üle ja seal otsustavad asja ärimehed. Samas avaldas Odinets lootust, et ehk võtavad siiski kohaliku volikogu liikmed Solovjovi suhtes midagi ette.

Kohus tunnistas Solovjovi neljapäeval süüdi omastamises, konkurentsialastele süütegudele kihutamises ja aususe kohustuse rikkumisega seonduvates kuritegudes, võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises, usalduse kuritarvitamises ning mõistis talle liitkaristuseks viie aasta pikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele kui isik ei pane viieaastase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles