Politsei tabas Haapsalus poste lõhkunud noormehed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Politsei tabas noortekamba, kes oktoobri lõpus lõhkus Haapsalus raudteetammil, Mihkli pargis ja linnuses laternaposte ja prügikaste.

Vandaalitsemisega said hakkama neli Haapsalu noormeest — kolm neist alaealised, üks täisealine. Haapsalu politseijaoskonna juht Margus Kaldma sõnul oli poiste tabamisel abi linnas olevatest kaameratest, kirjutab Lääne Elu.

Kaldma ütles, et noormeeste tegevusele ei ole mõistlikku selgitust. «Enda sõnul tegid nad seda selleks, et saada «pulli»,» ütles ta.

Politseijuht lisas, et vandaalide lõhkumine pidi olema ette planeeritud, sest postide katteplaatide mahakeeramiseks oli vaja võtit ja juhtmete läbilõikamiseks tange.

Noortekamp lõhkus 28. oktoobri hilisõhtul raudteetammil, Mihkli pargis ja nagu hiljem selgus, ka Haapsalu linnuse vallil üle 30 elektriposti. Postidelt kisti ära kaitsekilbid, mis loobiti laiali ning rikuti juhtmeid.

Esialgse arvestusega sai linnavalitsus lõhkumisega üle 8500 krooni kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles