Tallinna Sadama uurimiskomisjoni hakkab juhtima Artur Talvik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurimiskomisjoni esimene koosolek.
Uurimiskomisjoni esimene koosolek. Foto: Erik Peinar / riigikogu kantselei

Riigikogus Tallinna Sadama võimaliku korruptsiooni uurimiseks moodustatud komisjon valis täna oma esimesel istungil esimeheks Vabaerakonna fraktsiooni kuuluva Artur Talviku ja aseesimeheks sotsiaaldemokraat Andres Anvelti.

«Meie eesmärk on olla komisjoni töös võimalikult avalik,» ütles parlamendis ka korruptsioonivastast erikomisjoni juhtiv Talvik riigikogu pressiteenistuse teatel.

Esimese asjana palus ta uurimiskomisjoni liikmetel tutvuda riigikontrolli Tallinna Sadamat puudutavate audititega, mida hakatakse arutama järgmisel, 12. novembril toimuval istungil.

Lisaks Talvikule ja Anveltile osalevad komisjoni töös keskerakondlane Jaanus Karilaid, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Siim Kiisler, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Henn Põlluaas ja reformierakondlane Valdo Randpere.

Riigikogu üleeilse otsusega moodustatud komisjon peab tuvastama võimalikud korruptsiooniriskid riigile kuuluvas ASis Tallinna Sadam ning selgitama välja, kas omanikujärelevalve ettevõttes on olnud seaduslik ja tõhus.

Muu hulgas tuleb komisjonil selgitada, kas Tallinna Sadama sisekontroll ja aruandlus, juhtorgani liikmete valimine ja nende tegevuse üle tehtud järelevalve ning vara valitsemine on olnud nõuetele vastav. Laiema teemana peab komisjon uurima ka seda, kas riigi osalemine äriühingutes on olnud korraldatud ja koordineeritud viisil, mis tagab riigi huvide parima kaitse. Seaduserikkumise või sellele viitavate asjaolude ilmnemisel pöördub komisjon uurimisasutuse poole.

Lõpparuande esitab komisjon riigikogule hiljemalt järgmise aasta 1. maiks. Aruandes peab komisjon esitama Tallinna Sadama juhtimise ja järelevalve korralduse kohta oma järeldused ning vajadusel ka ettepanekud, kui leitakse riigi äriühingute juhtimise ja järelevalve korralduses puudusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles