Simson: Toom pole see, keda Savisaar kolmandaks juhikandidaadiks otsib

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Liis Treimann

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson ei usu, et eurosaadikust Yana Toomist võiks saada tema ja partei praeguse juhi Edgar Savisaare kõrval kolmas esimehe kandidaat.

Simson ütles Kuku raadio saates «Nädala tegija», et Toomi kandideerimise suhtes köetakse ootust üles. «Kui vaadata, kes on kongressiks valmistumas, siis peale minu on veel Yana Toom,» lausus ta.

Toomi kandideerimist ei pidanud Simson siiski tõenäoliseks ning seda eeskätt kahel põhjusel. Ta märkis, et kuna Keskerakonna esimeest valivad piirkondade esindajad, mitte valijad, siis ei oma Toomi tugev toetus valimistel tähtsust. Tema sõnul tulevad delegaadid erakonna 27 piirkonnast, millest enamik esindab neid regioone, kus Toomi ideed ei leia nii tugevat vastukaja kui Ida-Virumaal või Tallinnas.

Samuti on Simsoni hinnangul oluline silmas pidada, kelle hääled kolmas kandidaat nii-öelda ära sööks. «Seetõttu ma ei arva, et Yana Toom on see, keda Edgar Savisaar kolmandaks kandidaadiks otsib,» ütles ta.

Simson kinnitas ka, et soovib, et 29. novembril toimuval kongressil valitseks eluterve konkurents ning kampaania käigus ei kisuks asi inetuks. Ta märkis, et kui kampaaniad inetuks lähevad, siis seetõttu, et kuskilt hakkab välja tulema erakonna liikmeid, kes üritavad madalalaubalisi rünnakuid, lootes teenida sellega plusspunkte. Samas eelistab ka Savisaar tema sõnul oma meeskonnas targemaid inimesi.

«Selles mõttes ma ei lase ennast ka sellistest rünnakutest üldse häirida, nad pole tähtsad. Poliitikas mõnikord minnakse inetuks, aga on küllalt inimesi, kes suudavad ka eriarvamuse korral säilitada kaine meele ja elementaarse viisakuse,» ütles Simson raadiosaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles