Eesti demineerijad hävitasid Gruusias 11 lennukipommi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukipommide hävitamine Gruusias.
Lennukipommide hävitamine Gruusias. Foto: Päästeamet

Nädalaga on humanitaarmissioonil viibinud Eesti päästeameti demineerijad teinud Gruusias kahjutuks 11 lõhkemata lennukipommi

Päästeameti demineerimiskeskuse viiemeheline grupp on demineerimismissioonil Gruusias jõudnud nädala jooksul puhastada lõhkekehadest Marneuli lennuvälja ning kaks selle läheduses asuvat küla, teatas päästeamet.

Demineerimisoperatsioonide käigus hävitasid Eesti demineerijad 11 lõhkemata lennukipommi. Hävitatud lennukipommid olid peamiselt 250- kuni 1500-kilogrammised.


Esimene baaslaager asus Marneuli linnas ja esimeseks ülesandeks olid demineerimistööd lähedalasuvates külades ning lennuväljal. Lõhkekehadest puhastati Marneuli lennuväli ja selle ümbruses asuvad Tsereteli ning Ahali Dioknisi küla. Nädala lõpus puhastati lõhkekehadest lisaks Vasiani küla.


Päästeameti demineerimiskeskuse viiemeheline grupp sõitis humanitaarmissioonile tänavu 6. septembril. Missiooni ülesandeks on abistada kohalikke demineerimistöödel, puhastades eelkõige tsiviilobjekte.

Lisaks demineerimistöödele aidatakse Gruusiat demineerimissüsteemi ülesehitamisel ja demineerimisalasel koolitusel. Missiooni kestuseks on planeeritud kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles