Eksperdid usuvad paberlehtede püsimisse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: Liis Treimann / Postimees

Viimaste aastate jooksul on ajalehed teinud läbi suuri muutusi ning kolinud suures osas paberilt arvutiekraanile, paberlehe täielikku kadumist eksperdid aga ei ennusta.

Tartu Ülikooli professor Peeter Vihalemma hinnangul on ajalehtede praegune väike tiraaž tingitud vaid majandussurutisest ning sellele eelnenud ajaperioodil oli lehelugemine ühiskonnas kasvutempos, vahendab ERR Uudised.

«Küsimus on, mis juhtub noorema põlvkonnaga – kas ta jääb samale lehelugemistasemele, kui see on olnud aastate jooksul,» ütles Vihalemm, kuid lisas, et noorema põlvkonna harjumused hakkavad tugevamalt tooni andma alles paarikümne aasta pärast.

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidiku sõnul hakkab ka tema ajaleht koos kõigi oma lisadega internetis kättesaadav olema, kuid paberlehe tulevikku näeb Viidik ometi helges valguses.

«Ma julgen öelda, et paberlehed on kindlasti toode, mis haarab vanemat publikut ja see oht saada vanemaks ähvardab meid kõiki,» ütles ta ja lisas, et ehk on internetivaimustus mööduv ja peagi suunduvad lugejad tagasi paberlehtede juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles