Kokanduse olümpia Eesti vooru võitis Dmitri Rooz

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bocuse d`Ori Eesti vooru võidukolmik: keskel võitja Dmitri Rooz restoranist Farm, vasakul kolmanda koha saanud Pavel Gurjanov ja paremal teise koha omanik Dmitri Fjodorov, mõlemad restoranist Cru.
Bocuse d`Ori Eesti vooru võidukolmik: keskel võitja Dmitri Rooz restoranist Farm, vasakul kolmanda koha saanud Pavel Gurjanov ja paremal teise koha omanik Dmitri Fjodorov, mõlemad restoranist Cru. Foto: Margus Johanson

Maailma olulisima kokandusvõistluse Bocuse d`Ori Euroopa eelvoorule Budapestis sõidab tuleva aasta mais Eestit esindama restorani Farm peakokk Dmitri Rooz, kes kogus Tallinna toidumessil peetud Eesti voorus kõrgeima punktisumma. Ühtlasi võitis ta ka parima kala- ja liharoa eripreemia.

Võidutöö: kandik Dmitri Roozi kokakunstiga. Foto:
Võidutöö: kandik Dmitri Roozi kokakunstiga. Foto: Foto: Jüri Seljamaa

Teisele kohale tuli Dmitri Fjodorov restoranist Cru, kolmandale sama restorani kokk Pavel Gurjanov. Mõlemad kogusid profiźüriilt võrdse arvu punkte, kohtade jagunemisel sai otsustavaks köögiźürii hääl. Parima abikoka tiitel läks Vladislav Borovikile Dmitri Roozi meeskonnast.

Pääsu eest Euroopa eelvoorule võistles tänavu viis tippkokka. Lisaks võidukolmikule astusid võistlustulle veel presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik ja Pärnu restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek.

Kokkadel tuli valmistada viie ja poole tunniga kaks võistlusrooga. Liharoas kasutati kohustuslike toorainetena Eesti vutti, vutimune ja varssellerit, kalaroas koha. Muud lisandid ja kastmed sobitasid kokad roogadesse omal valikul.

Võistluse peakorraldaja Dimitri Demjanov tundis heameelt, et huvi gastronoomia suurürituse vastu on aasta-aastalt kasvanud ja sõnas, et seekord oli viie võistleja etteaste väga tasavägine. Źürii esimees, Rootsi tippkokk Jonas Lundgren, kes on toonud Rootsile Bocuse d`Orilt ka hõbemedali, kinnitas, et võistluse tase oli muljetavaldav. Eriti meeldis talle, kuidas kokad kasutasid seekord kohalikku toorainet: „Võidutöös oli Eesti köögi identiteet selgelt tunda.“ Samuti ütles ta, et praegu julgeb ta ennustada Eestile edasipääsu Euroopa eelvoorust finaali Prantsusmaa kokanduspealinnas Lyonis, mis toimub iga kahe aasta tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles