Madison: liitlassõdur kandku solvamise vältimiseks ka vabal ajal vormi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liige Jaak Madison teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et mustanahalised liitlasvägede sõdurid peaksid ka vabal ajal vormi kandma, kui nad soovivad Eestis rassistlikke rünnakuid vältida.

«Kui meie liitlasvägede sõdurid on tõesti pidanud taluma või kardavad sattuda rassistlike rünnakute alla, siis oleks tervitatav rohkem ka vabal ajal väärikas vormi kandmine. Nii, et sellele häbi ei tehtaks, sest vaba aega veetes peab samuti jääma korrektseks ja lugupidavaks ning see teeks ka vormile au,» kirjutas Madison enda Facebooki seinal. «Samuti tahaks ma näha inimest, kes läheks solvama isikut, kes on siin liitlassuhete raames oma töökohustusi täitmas ja see on kõigile selgelt nähtav ning tekitaks just austust.»

«Arvestades valitsuse äärmusliku poliitikat, mis on selge oma rahva vastu suunatud viha õhutamine, pole ka midagi imestada, kui Karla või Peeter ei tee vahet teisest maailmanurgast pärit isikutel ning ei suuda T-särgi värvi järgi määrata nende siinviibimise põhjust,» kirjutas Madison Facebookis. «Enne, kui lugupeetud ministrid esitavad süüdistusi, oleks ratsionaalne eelnevalt peeglisse vaadata.»

Eesti õhuväe ülem Jaak Tarien kirjutas kolmapäeval sotsiaalmeedias Ämaris õppusel viibivale USA õhuväeeskadrilli ülemale viidates, et tollel on raske Eestile appi tulnud õhuväelastele nende halvasti kohtlemist õigustada. USA ohvitseri sõnul peavad kohalikest erineva nahavärviga liitlased Tallinnas tihti verbaalseid ja vahel ka füüsilise rünnakuid taluma.

Inimõiguste keskuse võrdse kohtlemise eksperdi Kelly Grossthali hinnangul võib praeguse olukorra jätkudes ja süvenedes ilmuda maailma reisiteatmikesse Eesti kohta hoiatus 1Ettevaatust rassistlike rünnakute eest!». Grossthal ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et turisti käsiraamatusse sellise hoiatuse ilmumine pole sugugi vähetõenäoline, ent see sõltub ennekõike eestimaalastest endist ja neist, kes osalevad avalikus ruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles