Vitsut toetab Simsonit: vaja on esimeest, kelle põhiline ressurss läheks erakonna arendamisele

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu liikme ja pikaajalise Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti sõnul ei nõustu ta väidetega, et Kadri Simsoni erakonna esimeheks tõusmise korral kaotab Keskerakond Tallinnas võimu ning praegune volikogu jookseb laiali.

«Kümne aasta jooksul, kui ma olin linnavolikogu esimees jõudsin veendumusele, et linnavolikogu keskfraktsioon on muutunud nii tugevaks, et erakonna esimehe vahetus seda küll kõikuma ei pane,» ütles Toomas Vitsut.

Tema sõnul ei muuda Kadri Simsoni juhiks saamine Keskerakonna põhilisi eesmärke ja seisukohti. «Kadri on olnud Edgar Savisaare õpilane ning tänaseks on kätte jõudnud aeg, kui õpilane on valmis jätkama õpetaja tööd. Samuti usun ma, et Keskerakond võidab ka uue esimehe all 2017. aasta kohalikud valimised Tallinnas,» ütles Vitsut.

Ta ütles, et Keskerakond on Edgar Savisaare juhtimisel teinud pealinnas väga head tööd ning seda on valimistel ka näha olnud. «Tuletaksin aga meelde, et novembri lõpul ei vali me mitte Tallinna linnapead, vaid erakonna esimeest,» sõnas Vitsut.

Vitsut rääkis, et linna juhtimine on ääretult suur töö ning Edgar Savisaar on panustanud Tallinna linna arengusse väga palju ja ta teeb seda ka edaspidi.

«Täna on aga aeg mõelda erakonna tulevikule ning anda selle arengule juurde nooruslikku värskust. Me vajame esimeest, kelle põhiline ressurss läheks erakonna arendamisele ning edasiviimisele,» ütles ta.

«Vajame kedagi, kes suunaks kogu oma võimekuse ja naiseliku hoole sellele, et Keskerakond oleks üle kogu Eesti võimas. Just seetõttu toetan ma erakonna esimehe valimistel Kadri Simsonit,» lisas Vitsut.

Jutud toetajate kaotamisest, fraktsiooni lagunemisest ja kandidaatide pihta suunatud ebaviisakad väljendusviisid võiksid Vitsuti hinnangul ära jääda, sest nende eesmärk on tema sõnul selge erakonna lõhestamine ning tüli kiskumine, mida Keskerakond kindlasti ei vaja.

«Usun, et ükskõik, mis tulemuse erakonna kongress toob, Keskerakond sammub endiselt tugevalt ja ühtselt edasi. Toetades Kadrit esimehena, toetate ka Edgarit Tallinna linnas,» ütles Vitsut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles