Suitsuandur teavitas naabreid tulekahjust kõrvalkorteris

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad reageerisid põlengule kahe põhiautoga.
Päästjad reageerisid põlengule kahe põhiautoga. Foto: Ardi Truija

Vanemal härral süttis voodis elektriline soojendi, õigesti paigaldatud suitsuandurid andsid tulekahjust õigeaegselt märku ning naaber aitas süttinud soojendi tulekustutustekiga kustutada. Meesterahvas viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Täna õhtupoolikul kell 16.17 teatati häirekeskusele, et Pärnus Kaevu tänaval neljakordse korrusmaja ühest korterist tuleb suitsu ning teataja sõnul elab korteris vanem meesterahvas, teatas Lääne päästekeskus.

Foto: Ardi Truija

Naabrid kuulsid suitsuanduri helisignaali ning tegid kindlaks, et korteris põleb voodi ja selle ees põrandal olev tekk, umbes ühe ruutmeetri ulatuses.

Naaber kustutas põlengu tulekustutustekiga. Päästjad aitasid tulekahju lõplikult kustutada ning tuulutasid ruumid. Tegemist oli korrusmaja kahetaolise korteriga, mille mõlemasse tuppa oli õigesti paigaldatud suitsuandur.

Foto: Ardi Truija

Päästekeskus soovitab inimestel aeg-ajalt testida olemasolevaid suitsuandureid, et veenduda nende töökorras olekus. «Samuti ärge unustage oma lähedasi, eelkõige vanemaid inimesi, kes vajavad abi suitsuanduri kontrollimisel,» kirjutas Lääne päästekeskus pressiteates.

Foto: Ardi Truija

Lääne päästekeskus lisas, et sündmus kinnitab jällegi, et töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur on elude päästmisel väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles