Võrus valmis smart-hotell

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart-hotell.
Smart-hotell. Foto: ERR kuvatõmmis.

Vaatamata sellele, et Eestit külastavate vene turistide osakaal on viimastel kuudel järsult langenud ning et Võrumaa on Eestis turismisihtkohana alles kümnedal kohal, avati seal Eesti esimene ülimoodsa tehnoloogiaga varustatud nn smart-hotell, mis on Lõuna-Eestis juba teine neljatärni hotell, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Võru kesklinnas asuv Georgi hotell on küll 140 aasta vanuse hoone seinte vahel, ent selle sisu on üks kaasaegsemaid Eestis - hotelli on paigaldatud 200 erinevat andurit nii temperatuuri mõõtmiseks ja seadistamiseks kui ruumides valgustuse trimmimiseks ja juhtimiseks, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Vaatasime, et kui juba teha, siis teha korralikult ja teha ka nutikad lahendused, sest nendega saab korralikult säästa ja see rahvale meeldib ja see müüb,» selgitas Georgi hotelli omanik Imre Viilukas.

Uue hotelli turule tulemises nähakse aga suurt võitu kogu piirkonnale, mis aitaks viia Võrumaa paremale positsioonile Eesti turismikaardil.

Võrumaa turismikoordinaator Igor Taro rääkis, et kui sellise kvaliteediga hotell avaradab väga palju ka maakonna teiste ettevõtjate võimalusi siit midagi teenida, midagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles