Aare: Rahvaliidu juhatuses käib võimuvõitlus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare.
Juhan Aare. Foto: Toomas Huik

Rahvaliidu esimees Juhan Aare põhjendas erakonna volikogu eile toimunud istungilt puudumist partei juhatuses tekkinud võimujanulise grupeeringu tegevusega.

«Erakonna juhatuses on viimastel kuudel  tekkinud võimumonopoli taotlev grupeering, mis koosneb peamiselt aseesimeestest ja  peasekretärist ning leiab, et Rahvaliidus võib asju ajada ka oma suva kohaselt,» kirjutas Aare täna öösel meediale läkitatud avalduses.

Poliitiku väitel püüavad tema vastased mõnedes Rahvaliidu maakonnaühendustes neisse suurel hulgal uusi liikmeid tuues võimu haarata ning senised juhid kõrvaldada. «Kogutud on hulgi erakonda astuda soovijate avaldusi, mida ei kavatsetagi maakonnaühenduste juhatustele esitada,» väidab ta.

Aare leiab, et võimu ülevõtmise püüe on seejuures selgelt läbinähtav. «Väga kahtlasel moel valimisi korraldades vahetati välja  tänavu oktoobris ka Tallinna linnaühenduse juhtkond,» märkis ta.

«Niisiis, erakonda ei lõhesta mitte tüliõun, vaid juhatuses tekkinud grupeeringu võimujanu. Lähtudes niisugusest tegevusest ja erakonna juhatuse viimaste koosolekute boikoteerimisest, mis ei võimaldanud ette valmistada volikogu koosolekut, ei pidanud ma võimalikuks osaleda volikogu aseesimehe poolt kokku kutsutud 7. novembri volikogu koosolekul,» põhjendas Aare oma puudumist eilselt volikogu istungilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles