Fotod: sisejulgeoleku õppusel harjutati objektikaitset

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval lõppes Jõhvis politsei- ja piirivalveameti (PPA), kaitseliidu ja teiste partnerite kolmepäevane ühisõppus KILP2015, kus harjutati objektikaitset ning erinevate ametkondade koostööd.

«Õppuse käigus harjutati ühtse juhtimisskeemi alusel tegutsemist, info liikumist üksuste vahel, objektikaitset, reageerivate üksuste julgestamist ning koostegevusi erinevatel sündmuskohtadel. Kokku toimus kolme päeva jooksul 11 erinevat harjutust,» sõnas prefekt Vallo Koppel PPA teate vahendusel.

Koppeli sõnul täitis õppus eesmärgi ning kolmepäevase intensiivse harjutusega jäid kõik osapooled rahule. «Iga harjutuse raames kinnistatakse varasemaid oskusi, kuid õpitakse ka midagi uut. Samuti toovad õppused välja võtmelüngad, mille parandamisega saame kohe tegelema hakata. Meie ülesandeks on tagada kõikide inimeste turvalisus ning selleks on regulaarsed õppused vajalikud,» ütles ta.

Õppuse käigus oli osaliselt häiritud liiklus Jõhvi linnas. Samuti toimunus erinevaid sündmusi ka Jõhvist väljas. «Täname kõiki Jõhvi linna ja valla elanikke mõistva suhtumise eest ajutistesse ümberkorraldustesse,» sõnas ida prefekt.

«Ma olen hästi rahul kogu õppusega. On tekkinud sünergia ja hea tahe partnerite vahel koostööd teha,» ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja lisas, et selline õppus annab lisavõimalusi ametkondadele koostööks. «Me ei tee mitte üksteise tööd, vaid täiendame üksteist,» sõnas Kiili.

Ühisõppusel osalesid ida prefektuuri ametnikud, kaitseliitlased, häirekeskus ja päästeameti ida osakond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles