Eestisse tuleb visiidile Gruusia peaminister Garibašvili

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garibašvili.
Garibašvili. Foto: ANDREW KELLY/Reuters

Eeloleva nädala esmaspäeval ja teisipäeval viibib Eestis ametlikul visiidil Gruusia peaminister Irakli Garibašvili, et kohtuda president Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Eiki Nestori, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Marina Kaljurannaga, kirjutas BNS.

Visiidi põhifookus on suunatud majandusele, julgeolekule ja kahepoolse koostöö arendamisele. Kohtumistel arutatakse Eesti ja Gruusia suhteid, sealhulgas kaubandus- ja põllumajanduskoostööd ning kõneldakse Euroopa Liidu ning NATO küsimustest ja julgeolekuolukorrast regioonis.

Peaministrid allkirjastavad Eesti ja Gruusia vahelise investeeringute soodustamise ja kaitse lepingu muutmist käsitleva protokolli.

Garibašvili külastab ka TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory ning Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust. Samuti asetab ta pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Garibašvilit saadavad visiidil majandusminister Dimitri Kumsišvili, põllumajandusminister Otar Danelia ning Euroopa ja Euro-Atlandi integratsiooniminister David Bakradze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles