Lavrov tunnistas «liialdusi» sõjas

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased Lõuna-Osseetias.
Vene sõjaväelased Lõuna-Osseetias. Foto: Reuters / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov tunnistas, et eelmisel kuul Lõuna-Osseetiasse tunginud sõjavägi tulistas Tshinvali peale liikudes ka teele jäänud gruusia külade pihta, kuid pidas seda paratamatuks ning hädavajalikuks meetmeks.

 

Separatistide kontrolli all olevaid alasid eile külastanud Lavrov nentis, et võitluse ajal «liialdasid» mõlemad pooled, ent «see oli sõda», kui ta vastas ühe ajakirjaniku küsimusele külade väidetava tulistamise kohta, vahendas AFPagentuuri Interfax.

Lavrovi sõnul kahtlustati, et «nendesse enklaavidesse» maha jäänud mehed relvastusid ning rajasid positsioone strateegilise maantee ründamiseks. Ta meenutas, et vägede edasiliikumise ajal puhkes tõesti tulevahetusi.

« Ma olen kindel, et liialdasid kõik pooled, kuid see oli sõda, ja kui sa näed juhtumeid, et keegi laseb sinu pihta, aga sina oled marsil, sa tõttad appi Tshinvalile, siis ei saa sinu vastutuli olla ilmselt väga täpne ja teisi üldse mitte puutuda,» põhjendas minister ka tsiviilelanikele põhjustatud kannatusi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles