Halloweeni tondid rikkusid suletuks jäänud uksed mullast ristidega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halloweeni jooksnud tondid määrisid suletuks jäänud ukse mullast ristiga
Halloweeni jooksnud tondid määrisid suletuks jäänud ukse mullast ristiga Foto: Muraste külaselts

Halloweeni ajal Murastes ringi jooksnud noored märgistasid majade uksed, mis neile suletuks jäid, mullaga tõmmatud ristidega.

«See võib meile, täiskasvanutele, meeldida või mitte meeldida, kuid paljude laste jaoks on Halloween tõenäoliselt huvitav ja lõbus ning läbi huvitavate kostüümide-etteastete kindlasti eneseväljenduse seisukohalt oluline sündmus,» kirjutas Muraste külaselts oma Facebooki lehel.

Sel laupäeval oli aga lõbusal üritusel pahupool: «Mitme kodu seinale, kus uks tontidele suletuks jäi (nt kodust äraolemise tõttu), tekkisid eile õhtul mullaga tõmmatud ristid. Selline käitumine ei ole kindlasti aktsepteeritav ega lubatav. Olgu Halloweeni-traditsiooni eripärad millised iganes, kuid üks on kindel: oma kodukülas ega kuskil mujal ei tolereeri ega luba me rüüstamist, määrimist, lagastamist,» kirjutas külaselts.

Külaselts kutsus üles paharette oma käitumise peale järele mõtlema, vabandama ja oma mõtlematut tegu heastama.

Muraste külaseltsi juhatuse esimees Andrus Saliste ütles, et osa pahandust teinud lapsi on juba ka selgeks tehtud. «Kuna lapsed omavahel suhtlevad, siis suhteliselt ruttu tuli välja mõnedel juhtudel, kes seda teinud. Kuid meie eesmärk ei ole karistada, vaid selgitada lastele, et see on valesti tehtud.»

Ta arvas, et kõige parem olekski see, kui lapsed ise või koos vanematega lähevad sinna, kus pahandus tehtud. «Meil varemgi külas selline mudel toiminud: kui midagi on lõhutud või soditud, püüame kogukonnas seda lahendada.»

Saliste tõdes, et ilmselt lapsed ei mõelnud halvasti: «Kuid meie kõigi sõber internet on «põnevaid eeskujusid» täis.»

Üks teemat kommenteerinud naine osutas ka sellele, et uute traditsioonide sisseviimisel tuleks selle tavad endale enne selgeks teha. «Kommi küsima ja uksest sisse laskmist nõudma võib minna ainult nende uste taha, kus kõrvits ukse ees annab märku, et olete oodatud! See on üleüldse selle kõrvitsalaterna mõte,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles