Eesti juhti ähvardab veokist avastatud illegaalide pärast kopsakas trahv

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calais on veokijuhtidele illegaalsete immigrantide tõttu peavalu tekitanud juba aastaid.
Calais on veokijuhtidele illegaalsete immigrantide tõttu peavalu tekitanud juba aastaid. Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Migrantide hulk, kes tungivad Põhja-Prantsusmaal Calais' veokitesse, et pääseda seeläbi Inglismaale, on massiliselt suurenenud, eelmisel nädalal avastati Inglismaa piiril ühe Eesti autojuhi veokist kuus põgenikku ja nüüd ähvardab teda suur rahaline karistus, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Eestist pärit veokijuht Juri Utkin, kes oli veokiga teel Saksamaalt Inglismaale, tunnistas «Aktuaalsele kaamerale», et ta on varemgi oma haagisest sissetungijaid avastanud ning teda on sel puhul noaga ähvardatud, kuid seekord polnud tal illegaalidest aimugi.

Tollitöötajate kirjutatud paberil seisab, et Utkin peab 28 päeva jooksul tõestama, et ta ei olnud teadlik sellest, et tema veokis on migrandid ja kui ta ei suuda seda tõestada, võib teda oodata trahv kuni 12 000 naela.

«On võimalik, et tuleb trahv kuni 2000 naela inimese kohta ja seda ma ei suuda maksta, mul on lihtsam siis juba tööta jääda,» selgitas firmas Lindford töötav veokijuht.

Firma juhatuse esimehe Mihkel Vahe ütles, et kui autojuht on täitnud kõik firma poolt määratud nõuded, mis puudutavad veoki kontrollimist ja kontrollida laskmist ja tal on olemas tõendavad paberid, siis Inglise toll ei määra autojuhile trahvi, vaid määrab selle siis hoopis firmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles