Vassiljev: minu nimega spekuleeritakse, aga erakond pole mingit otsust teinud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv endine tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev ütles, et meedias spekuleeritakse tema kui võimaliku Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi nimega, kuid tegelikult pole keegi sellele kohale kandidaate esitanud ja ka erakond ei ole mingit otsust vastu võtnud.

Küsimusele, kuidas on temast saanud sotside kandidaat, vastas Vassiljev, et ei tea, et üldse mõni erakond oleks kandidaate sellele kohale üles seadnud.

Ta märkis, et on ka ise nii Ekspressist kui Postimehest lugenud, et teda on Euroopa Kontrollikoja liikme võimalike kandidaatide hulgas nimetatud. «Nii et jah, ma olen kursis, et minu nimega on spekuleeritud, aga ei, meil erakonnas ei ole küll ükski institutsioon mingisugust otsust vastu võtnud,» ütles ta Postimehele.

Vassiljev märkis, et Eesti kandidaadi Euroopa Kontrollikoja liikme kohale peab esitama valitsus, kuid ei soovinud hinnata, kui suured on tema võimalused kandidaadiks saada. «Nii palju, kui mina tean, ei ole sel teemal tõsiseid läbirääkimisi, veel vähem lahinguid löödud, eks valitsusliikmed saavad seda teemat arutada ja vastavalt sellele keegi Eesti poolt kontrollikoja liikme kandidaadina välja käiakse,» ütles ta.

Küll nentis ta, et Euroopa Kontrollikoja liikme ametil on oma plussid ja ka selged miinused. «Üks miinus, mida ma tooks välja, on see, et see tähendab kuueaastast ametiaega ja seda Luksemburgis. Ma arvan, et kõigile, kes võiksid mõelda selle koha peale, on see asi, millega tuleb arvestada,» lisas Vassiljev.

Koalitsioonierakondade esimehed arutavad kontrollikoja liikme kandidaadi esitamist juba täna, valitsus peaks otsuse langetama lähinädalatel.

Euroopa Liidu sõltumatu välisaudiitorina kontrollib Euroopa Kontrollikoda, kas ELi eelarvet on korrektselt täidetud ning ELi vahendeid kogutud ja kasutatud seaduslikult ja usaldusväärse finantsjuhtimise põhimõtetega kooskõlas.

Kontrollikojas on 28 liiget ehk üks liige igast liikmesriigist. Praegu töötab Euroopa Kontrollikoja liikmena Kersti Kaljulaid, kelle teine kuueaastane ametiaeg lõpeb järgmise aasta mais. Pärast volituste lõppemist ja kontrollikojalt kooskõlastuse saamist saab Kaljulaid mõttekoja Praxis juhatuse esimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles