Raport: eestlased on inglise keele oskuse poolest maailmas esirinnas

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eestlaste keeleoskus
eestlaste keeleoskus Foto: ERR kuvatõmmis.

Esikohale paigutub sellel aastal 70,94 punktiga Taani. Riigile järgnevad väikese vahega Holland ja teised Põhjamaad nagu Taani, Norra ja Soome. Eesti leiab 63,73 punktiga Sloveenia ja Luksemburgi vahelt.

Rahvusvahelise haridusettevõtte EF Education First (EF) 70 riigi täiskasvanud elanike inglise keele oskust võrdlevas edetabelis leiab Eesti sellel aastal seitsmendalt kohalt, paigutudes sellega väga hea inglise keele oskusega riikide sekka, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Võrreldes eelmise aastaga on paranenud nii riigi punktisumma kui koht, kuid üle-eelmise aasta tulemust, mil Eesti paigutus neljandale kohale, siiski korrata ei õnnestunud. Maailma kontekstis paistab Eesti silma meeste veidi parema inglise keele oskusega, mujal on olukord valdavalt vastupidine.

Analüüsi autorid nendivad, et lõhe kõige parema ja kehvema tulemuse saanud riikide vahel on laienenud, taas märgitakse, et inglise keele valdamise ning üldise elukvaliteedi, interneti kasutamise ja sissetuleku vahel on tugev seos.

EF'i indeksisse tuleb suhtuda siiski teatud mööndustega, sest tulemus põhineb testi interneti vahendusel teinud vabatahtlike tulemustel, kokku tegi seda eelmisel aastal rohkem kui 910 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles