Kaljurand: Gruusia on Eestile oluline arengukoostöö prioriteet

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljurand ja Garibašvili.
Kaljurand ja Garibašvili. Foto: Välisministeerium

Välisminister Marina Kaljurand avaldas teisipäeval Gruusia peaministrile Irakli Garibašvilile Eesti toetust Gruusia lähemal lõimumisel Euroopa Liidu ja NATOga ning kinnitas, et Gruusia on Eestile oluline arengukoostöö prioriteet.

«Gruusia on viinud ellu olulisi reforme ning nendega on vaja jätkata. Meie koostöö Gruusiaga on suunatud kogemuse jagamisele, et oleks võimalik edukalt reformid läbi viia ja süvendada eurolõimumist ning liikuda NATO suunas,» lausus välisminister Kaljurand välisministeeriumi teatel.

Ta lisas, et Euroopa Liit jälgib ka eelseisva valimisaasta kontekstis Gruusias toimuvaid demokraatlike ja õigusriiki puudutavaid arenguid.

Kaljurand kinnitas, et Gruusia on Eestile oluline arengukoostöö prioriteet. «Oleme keskendunud ettevõtluse, kutsehariduse ja kodanikuühiskonna arendamisele, mis võimaldab meil pakkuda lisaväärtust Gruusiale ja toetab eurolõimumist, võttes arvesse riigi vajadusi ja soove,» sõnas välisminister.

Kaljurand lisas, et Eesti arengukoostöö üheks läbivaks osaks on IKT lahendused.

Euroopa Liidu viisavabadusest kõneldes avaldas välisminister Kaljurand lootust, et läbirääkimised toovad peagi positiivse tulemuse.

«Kõikide kriteeriumite täitmisel ei saa viisavabaduse osas olla enam mingeid kahtlusi. Viisavabadus võimaldaks kontaktide tihendamist ja tooks Gruusia inimesi Euroopa Liidule veelgi lähemale,» sõnas välisminister Kaljurand.

Välisminister julgustas Gruusiat tihendama majandussuhteid Euroopa Liiduga. «EList tulevate investeeringute kasv on Gruusiale oluline nii majandusliku julgeoleku kui assotsiatsioonilepingu rakendamise seisukohalt,» sõnas välisminister.

Kaljurand ja Garibašvili kõnelesid veel julgeolekuolukorrast regioonis, Gruusia sisepoliitilistest arengutest ning suhetest naaberriikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles