Jõks korruptsioonist: küsimus on selles, kas me tolereerime poliitilist variserlikkust

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Korruptsiooni puhul on tähtis see, kuidas kõrgete poliitiliste ametikohtade kandjad käituvad ning samuti see, kas on poliitiline tahe korruptsiooniga tegeleda, ütles vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Pean silmas seda, kui lubatakse üht, aga tehakse teist. Või näeme ka tegelikku riigikogu aktiviteeti näiteks? Vastupidine on näiteks see, kus lubatakse korruptsiooni vastu võidelda, aga samal ajal tegi riigikogu üle-eelmisel aastal riigikogu liikmed immuunseks poliitilise korruptsiooni uurimise suhtes,» vahendas ERRi uudisteportaal Jõksi sõnu.

Poliitik ja ettevõtja Tõnis Palts vastas Allar Jõksi küsimusele variserlikkuse talumise kohta.

«Aga vastus on ju, et me talume, mul on tunne, et umbes 30 protsenti valijatest tunneb isegi n-ö «jõmmilikkust», et nad on õiged vennad ja nii tulebki teha, teine osa, umbes 30 protsenti ei saa üldse aru, mis toimub, nad ei saa väikesulitempudest aru,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles