Doktorikraadiga lätlane tuli Eesti kutsekooli õppima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Vigala kooli autodiagnostika õppurid.
Vana-Vigala kooli autodiagnostika õppurid. Foto: http://kool.wigalattk.ee/

Raplamaa Vana-Vigala kutsekoolis õpib autodiagnostikuks grupp lätlasi, kelle hulgas on ka üks doktori- ja kaks magistrikraadiga Läti kutsekooli sama eriala õpetajat.

Meie kutsekoolis ei ole mitte magistri- ja doktorikraadi omanikele täiendusõpe, aga me koolitame üsna kõrgel tasemel autodiagnostikud, ütles muheledes Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli juht Enn Roosi Postimees.ee'le.

Tema sõnul levis koolitajate vahendusel kuuldus Vana-Vigala koolis õpetatavast ka Lätti ja sealt saadi kokku omaette õppegrupp, kus on 15 lätlast ja üks leedulane.

«Sinna sattus ka Läti tehnikakoolide paar-kolm õppejõudu, nii et tõesõna nende seas on kaks magistrit ja üks doktorikraadiga mees,» ütles koolijuht.

Tegemist on tsükliõppega ja kohal käiakse korra kuus, kolm-neli päeva korraga. Programm kestab poolteist aastat. «Õppetöö toimub vene keeles, sest nad on n-ö vana kooli rahvas,» selgitas Roosi.

Lätlased ise oma õpingute eest tasuma ei pea, õpetamine toimub riikliku koolitustellimuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles