Kiire soodaleib aprikoosi ja kreeka pähkliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire soodaleib aprikoosi ja kreeka pähklitega
Kiire soodaleib aprikoosi ja kreeka pähklitega Foto: Jaan Heinmaa

7 dl nisujahu
30 g võid, riivitud
1 dl kaerahelbeid
½ tl soola
1 tl soodat
50 g kuivatatud aprikoose, hakitud
50 g kreeka pähkleid, väiksemate tükikestena
600 ml petti
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Puista küpsetusplaat kergelt jahuga üle. Sega kausis korralikult jahu, kaerahelbed, sool, sooda, aprikoosid, pähklid ja riivitud või. Vala ühekorraga peale pett ja sega kergelt noaga. Tainas peab jääma pehme ja õhuline. Kui segad liiga palju, jääb küpsetis tihe ja raske. Kalla tainas kohe otse jahuga üle puistatud plaadile, raputa veidi jahu peale ja vormi pihkudega u 20 cm läbimõõduga lamedam pätsike. Lõika noaga pätsikesele rist ning küpseta 30–35 minutit. Leiva küpsust saad proovida, kui seda alt koputades päts seest justkui õõnes kuuldub. Pritsi leib ahjust tulnuna üle veega ning kata rätikuga. Jahuta restil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles