Kõrvitsa-fetasai

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsa-fetasai
Kõrvitsa-fetasai Foto: Jaan Heinmaa

1 suur või 2 väiksemat “keeksikest”

400 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat + 2 sl oliiviõli + soola-pipart (sega kogu kraam läbi ning küpseta 160kraadises eelkuumutatud ahjus u 20 minutit)
2 sl kuivpärmi + 1¼ dl sooja vett (sega ühtlaseks ning hoia 15 minutit soojas või kuni vedelik vahutama hakkab)
1 hakitud sibul, 1 sl hakitud rosmariini
1¼ dl piima + 1¼ dl oliiviõli
2 muna + 1–1,5 tl soola + 2 tl suhkrut
7,5–8 dl sõelutud jahu
200 g tükeldatud pehmemat fetajuustu
 

Mikserda sibul, rosmariin, piim, õli, sool, suhkur ja munad köögikombainis ühtlaseks ning ühenda pärmiveega. Puista hulka jahu ning sega tainaks. Kata rätiga ja lase tunnike kerkida. Lisa siis jahutatud küpsekõrvitsad ja feta. Sega korralikult läbi ja tõsta tainas u 10 x 20 cm suurusesse (või kasuta kaht väiksemat vormi) võiga määritud keeksivormi (leivavormi). Küpseta umbes tunnike ahjus ja lase vähemalt 15 minutit vormis taheneda. Suurepärane hea veini kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles