Maisileib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisileib
Maisileib Foto: Jaan Heinmaa

2,5 dl maisijahu
2,5 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 tl hakitud salveid
(+ 10 lehte vormi põhjale)
2 dl külmutatud maisi
2,5 dl piima
1 dl mett
2 muna
110 g sulatatud võid
 

Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Kuumuta 26 cm läbimõõduga metallist koogivorm ahjus u 5 minutit. Eralda sulavõist 3 sl ja määri see vormi põhjale ning külgedele. Jaota salveilehed mustriliselt võile. Sega retsepti neli esimest ainet kausis, lisa salvei ja külmutatud maisiterad. Klopi kausis segi munad, piim, mesi ja sulavõi. Ühenda kuivained munaseguga ning sega lühidalt. Liigne kloppimine teeb taina tihkeks ja venivaks. Vala tainas võile-salveile ja küpseta ahjus u 25 minutit. Serveeri soojalt või külmalt suupistena või salati kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles