Datlitega šokolaadikook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Datlitega šokolaadikook
Datlitega šokolaadikook Foto: Jaan Heinmaa

12 suuremat või 16 keskmist eemaldatud kividega poolkuivanud datlit
240 ml vett
2 sl vedelat mett
140 g hakitud mõrušokolaadi
85 g võid
4 muna
1 sl vanillsuhkrut
¼ tl soodat
½ dl jahu + 1 suur sl odrajahu (või maisijahu)
½ tl soola
120 g hakitud Kreeka või makadaamiapähkleid
200 ml kergelt klopitud vahukoort
 

Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Vooderda 23 x 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta kastrulis vesi, mesi ja datlid keema. Keera tuli väiksemaks ning hauta, kuni datlid pehmed. Hõõru need puulusikaga püreeks ja eemalda tulelt. Lisa šokolaad ja või ning sega, kuni need sulanud. Klopi ükshaaval juurde munad ja lisa vanillsuhkur. Sõelu hulka sooda, jahu ja sool. Sega ühtlaseks tainaks, tõsta ettevalmistatud vormi. Puista üle hakitud pähklitega ning vajadusel vajuta need pisut enam tainasse. Küpseta 30 minutit ja jahuta vormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles