Karamellikook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karamellikook
Karamellikook Foto: Jaan Heinmaa

3 1/3 dl jahu
1 tl soodat
¾ dl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
2,5 dl petti
2 lahtiklopitud muna
130 g sulatatud võid
2 tl vanillsuhkrut
2 dl värskeid (või külmutatud) marju
1,5 dl iiriskomme
Glasuur:
3 1/3 dl tuhksuhkrut
1,5 sl kakaopulbrit
20 g toatemperatuuril võid
1 sl keevat vett
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiv koogivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga. Sõelu jahu, sooda ja kakaopulber kaussi. Pane juurde suhkur. Klopi eraldi kausis munad, pett ja või, vala jahudele. Sega mikseri või köögikombainiga ühtlaseks kreemjaks tainaks. Lõpuks lisa iiriskommid ja soovi korral pool marjadest. Vala tainas koogivormi ning küpseta u 50 minutit, kuni kook kerkinud ja seest mahlane, kuid küps. Lase 5 minutit vormis jahtuda ning alles siis aseta restile jahtuma. Glasuuriks sõelu kakao ja tuhksuhkur ning või ja keev vesi. Sega, kuni saad ühtlase kreemi. Määri glasuur koogile ja puista peale ülejäänud marjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles