Kohus jättis heroiiniäris kahtlustatava vahi alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin ja selle manustamise tarvikud.
Heroiin ja selle manustamise tarvikud. Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus jättis täna jõusse rahvusvahelises heroiiniäris kahtlustatava Vene kodaniku vahistamise kuni tema USAle väljaandmise otsustamiseni.

Kohus leidis, et varasem maakohtu määrus 34-aastase Denissi vahi all pidamise pikendamiseks kuni tema võimaliku väljaandmise otsustamiseni on seaduslik, vahendab ERR Uudised.

Oktoobri keskel esitasid USA ametivõimud Eesti suursaatkonnale Washingtonis taotluse augustis Tallinna reisisadamas tabatud heroiiniäri kahtluse all oleva Denissi väljaandmiseks.

Peterburis elav Deniss peeti kinni Tallinna reisisadamas 14. augustil, kui mees sõitis autoga maha Soomest tulnud laevalt ja tema andmete kontrollimisel selgus, et ta oli kuritegelikku heroiiniäriga tegelevasse ühendusse kuulumise tõttu Interpoli poolt üle-maailmselt tagaotsitavaks kuulutatud.

USA ametivõimude kahtlustuse kohaselt toimetas laeval töötanud Deniss 2005. aasta detsembris Hondurasest Floridasse kolm kilogrammi heroiini ning andis keelatud narkolasti seal oma jõuguliikmele üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles