ESTPOL1 missioon Sloveeniasse maksab ligi 100 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politsei missiooniüksus ESTPOL1. Foto on illustratiivne.
Eesti politsei missiooniüksus ESTPOL1. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Eesti politsei 25-liikmelise missiooniüksuse ESTPOL1 lähetamine Sloveeniasse maksab ligi 100 000 eurot.

«Missiooni maksumuseks on 98 230 eurot ning selle kulu katmiseks on esitatud taotlus vabariigi valitsusele,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) valmisoleku ja reageerimise büroo juht Marti Magnus.

Eelarve koosneb töötasudest, majutuskuludest, päevarahadest, kindlustusest, transpordikuludest, varustusest ja inventarikuludest, vaktsineerimisest ning toiduvarudest ja võimalikest kohapealsetest kuludest, lisas Magnus.

Kolmapäeval Sloveeniasse suundunud Eesti politsei missiooniüksusesse ESTPOL1 kuulub 25 politseinikku, kes hakkavad Sloveeniat aitama Sloveenia-Horvaatia piiri äärsetes regioonides, kuhu saabub iga päev tuhandeid põgenikke.

Eesti politseinikud tagavad Sloveenias korda kohaliku politsei juhtimisel, kuid Eesti politsei vormis ning oma teenistusrelvade ja erivahenditega.

Praeguse seisuga on Sloveenia saanud abi Saksamaalt, Austrialt, Lätilt ja Leedult. Samuti on politseinikke valmis lähetama Ungari ja Itaalia ning Tšehhi ja Slovakkia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles