Kuldne röstkõrvitsasalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne röstkõrvitsasalat
Kuldne röstkõrvitsasalat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
kõrvitsa röstimiseks u 45 minutit + kokkusegamiseks 5 minutit

1–1,3 kg u 2 cm kuubikuteks lõigatud kõrvitsa viljaliha
15 kooritud küüslauguküünt
1 dl oliiviõli
2 viilutatud punast sibulat
6 sl kuival pannil röstitud seedermänniseemneid
150–200 g murendatud fetajuustu
100–200 g (2 tublit kimpu) beebispinatit, rukolat vm rohelist salatilist
palsamiäädikat pealeniristamiseks
 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Laota kõrvitsakuubikud koos küüslauguküüntega ahjuplaadile. Nõrista üle oliiviõliga ning puista peale soola ja jahvatatud musta pipart. Küpseta plaaditäit u 45 minutit, kuni kõrvits on kergelt pruunistunud ja küüslauk mõnusalt karameljas. Kraabi kõrvitsapalad plaadi küljest lahti. Sega omavahel seedermänniseemned, sibul, fetapalad ja salatiroheline. Lisa soe kõrvits ja sega kergelt läbi. Vajadusel lisa soola-pipart (arvesta, et feta on ise juba soolane!). Nirista peale palsamiäädikat ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles