Vallavanemast sai Ruhnu esimene abipolitseinik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed oleks huvitatud siseturvalisuse vabatahtlikeks minemast, kuid kohati on infot liiga vähe või takistavad muud piirangud.
Inimesed oleks huvitatud siseturvalisuse vabatahtlikeks minemast, kuid kohati on infot liiga vähe või takistavad muud piirangud. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefekt Kaido Kõplas nimetas 2. novembril abipolitseinikuks Ruhnu vallavanema Jaan Urveti, kellest sai esimene abipolitseinik saarel, kirjutab Meie Maa.

Urveti sõnul tingis abipolitseinike koolitusele mineku eelkõige vajadus, millele aitas kaasa hea koostöö Kuressaare politseijaoskonnaga. «Mullu sügisel tehti ettepanek, et keegi võiks saarel ikkagi olla. Mu käest küsiti, et miks ma ise ei võiks hakata?» meenutas Urvet asjade kulgu.

Saanud politseist teada, et seoses oma ametiga tal mingisugust huvide konflikti ei teki, otsustas vallavanem abipolitseinike kursuse ette võtta. Kokku läbis Urvet Pärnus 40 tundi kestnud koolituse, mis sisaldas nii seadusandluse tundmist kui ka kaheksat tundi füüsilist poolt jõuvõtete kohta, kirjutab Meie Maa.

«Loodan, et neid mul kasutada ei tule,» lausus Urvet.

Oktoobri algul sooritas vallavanem Pärnus edukalt abipolitseiniku eksamid. «Suvel mundris aeg-ajalt sadamast või turismitalust läbi liikudes saab näidata, et ka siin ei ole võim mitte väga kaugel. Sageli turist arvab, et saarel võib kõike teha. Vahel piisab vormi nägemisest,» arvas seni saare ainus abipolitseinik Urvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles